معرفی


 

به منظور پاسخگويی به بخشی از نيازهای پژوهشی كشور در زمينه برنامه ريزی شبكه های قدرت، بر اساس مجوز قطعی به شماره 619/22 مورخ 30/1/1383 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقيقات و فناوری تاسيس و راه اندازی آن مورد تأييد هيات امناء محترم دانشگاه قرار گرفت در دوره عمر نسبتاً كوتاه خود فعاليت‌هاي گسترده‌اي در زمينه‌هاي گوناگون مرتبط با صنعت برق از مشاوره، مطالعه،‌ آموزش و پژوهش داشته است به‌گونه‌اي كه علاوه بر ايجاد ارتباطي توانمند ميان دانشگاه و صنعت، توانسته است به جايگاهي ممتاز در سطح صنعت دست يابد.
اين مركز تاكنون دو تفاهم‌نامه همكاري‌هاي پژوهشي، مشاوره‌اي با شركت‌ مادر تخصصي توليد، انتقال و توزيع نيروي برق ايران (توانير) و شركت مديريت شبكة برق ايران منعقد كرده است.
اين مركز با بهره‌گيري از نيروي انساني توانمند و آموزش‌ديده خود در حال حاضر بيش از 10 نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاه‌ها و بيش از 20 نفر از دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري را دربر مي‌گيرد، بيش از 65پروژه در سطح ملي و نهادهاي صنعت برق به انجام رسانيده است و 16 دوره آموزش علمي تخصصي را برگزار كرده است.
برخي از پروژه‌هاي مطالعاتي انجام پذيرفته در مركز ملي مطالعات و برنامه‌ريزي شبكه‌هاي قدرت كه نتايج آنها بسيار درخشان بوده است و به عنوان پروژه ملي، ضمن حل مشكلات صنعت برق، جايگاه ويژه‌اي براي مركز در صنعت پديد آورده‌اند.
علاوه بر اين، مركز ملي مطالعات و برنامه‌ريزي شبكه‌هاي قدرت، ضمن توسعه چهار نرم‌افزار حرفه‌اي در زمينه مطالعات توسعه‌اي شبكه‌هاي قدرت، با ايجاد ارتباط با شركت‌هاي بين‌المللي ارائه‌كنندة نرم‌افزارهاي ديگر حرفه‌اي، جامع‌ترين مجموعه نرم‌افزاري مرتبط را فراهم كرده است كه تقريباً در سطح كشور بي‌نظير است.
مجموعه اطلاعات فني مرتبط با شبكه سراسري انتقال برق كشور،‌ هم اكنون در مركز ملي مطالعات و برنامه‌ريزي شبكه‌هاي قدرت فراهم آمده است كه حاصل انجام پروژه‌هاي مطالعاتي گوناگون در صنعت برق است و مي‌توان گفت كه حتي در نهادهاي مسؤول شبكه سراسري نيز چنين مجموعه گسترده و كاملي از اطلاعات گوناگون به صورت مجتمع و يكپارچه وجود ندارد.
هدف ما پیشرفت صنعت برق در زمینه‌های علمی و پژوهشی و تحقق این مسیر در جهت بالندگی صنعت برق کشور است.

bulletتاریخچه

مركز ملی مطالعات و برنامه‌ریزی شبكه‌های قدرت به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی كشور در زمینه برنامه‌ریزی شبكه‌های قدرت، بر اساس مجوز قطعی به شماره 619/22 مورخ 1383/1/30 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس و راه‌اندازی آن مورد تأیید هیات امناء محترم دانشگاه قرار گرفته است.
این مركز از بدو تأسیس تاکنون تعداد 73 طرح پژوهشی با مراكز مختلف دست‌اندركار صنعت برق از جمله شركت‌های برق منطقه ای، شركت توانیر و شركت‌های تابعه اجرا و یا در حال اجرا دارد.

bulletچشم‌انداز

استفاده از شیوه برنامه‌ریزی استراتژیك و بلندمدت این مركز باعث كارآمد شدن مدیریت در بخش‌های تصمیم‌گیری صنعت برق شده است. از این‌رو، با برنامه‌ریزی و تعیین گام‌های عملیاتی در حین اجرا، مجریان موانع و مشكلات اجرائی را در می‌یابند و در مواقعی كه مشكلی در تحقق برنامه پیش آید تدابیر و اقدامات اصلاحی به موقع صورت خواهد گرفت.
مركز ملی مطالعات و برنامه‌ریزی شبكه‌های قدرت این شیوه برنامه‌ریزی را در دستور كار دارد .

bullet ماموریت

این مركز با استفاده از پتانسیل‌های مطلوب نیروی انسانی، تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، وظایف زیر را به عهده گرفته است:

  • بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی درخصوص برنامه‌ریزی شبكه‌های قدرت
  • انجام طرح‌های پژوهشی بنیادی/ كاربرد / توسعه‌ای در زمینه‌های برنامه‌ریزی تولید، انتقال، فوق توزیع و توزیع در شبكه‌های قدرت
  • برگزاری دوره‌های آموزشی و پژوهشی كوتاه مدت، برگزاری سمینارها و كنفرانس‌ها و راهبری طرح‌های پژوهشی ملی در زمینه‌های ذیربط
  • همكاری با موسسات پژوهشی و آموزشی و افراد حقیقی داخل و خارج از كشور به منظور ارتقای كیفیت فعالیت‌ه

bulletزمینه‌های پژوهشی

  • مطالعات برنامه‌ريزي توسعه بلندمدت و ميان‌مدت در شاخه‌هاي :
    • تولید
    • انتقال
    • فوق توزیع
    • توزیع
  • مطالعات كوتاه‌مدت برنامه‌ريزي (بهره‌برداري) در زمينه‌هاي موردنياز صنعت برق
  • مطالعات مربوط به فناوري اطلاعات از قبيل سيستم‌هاي اطلاعات از قبيل سيستم‌هاي اطلاعات جغرافيايي موردنياز صنعت برق

ما برای آینده مي‌اندیشیم به وبگاه مركز ملی مطالعات و برنامه‌ریزی شبكه‌های قدرت خوش آمدید. این مركز از سال 1383 در راستای انجام فعالیتهای مطالعاتی موردنیاز صنعت برق، توسط دانشگاه تربیت مدرس، تأسیس و توسط وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و قائم مقام وزیر نیرو افتتاح گردید. در حالی كه فعالیتهای عمده این مركز بر مطالعات برنامه‌ریزی و برای نهادهای مختلف صنعت برق متمركز بوده است، گسترش مطالعات موردنیاز سایر شاخه‌های مطالعاتی اعم از بهره‌برداری، استاندارد و بازار برق و نیز فعالیتهای برون‌مرزی در این مرکز انجام گرفت. اجرای بیش از 60پروژه در دست‌انجام یا اتمام‌یافته با شركت توانیر ، شركت مدیریت شبكه برق ایران، شركتهای برق منطقه‌ی تهران، فارس، هرمزگان، خراسان، باختر، اصفهان،‌مازندران، خوزستان و یزد ظرف ین مدت گویای همكاری گسترده نهادهای صنعت برق با این مركز است. همكاران اینجانب در مركز ملی مطالعات و برنامه‌ریزی شبكه‌های قدرت خوشحال خواهند بود كه پذیرای مدیران و كارشناسان ارشد صنعت برق و همكاران محترم دانشگاهی در راستای انجام فعالیتهای مشترك مورد نیاز باشند. حسین سیفی

bulletساختار سازمانی