متن کامل خبر


 
برگزاری مراسم اختتامیه دوره دانش افزایی دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تربیت مدرس

خلاصه خبر: مراسم پایان دوره آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشجویان چینی ۲۶ دی ماه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

جلسه پایان دوره آموزش زبان فارسی به همت دانشگاه بین المللی مطالعات خارجی پکن و مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی و گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این نشست جمعی از روسا، مدیران، اساتید و دانشجویان چینی این دانشگاه حضور داشتند که به ۱۳ نفر دانش‌افزای چینی که ده نفر آنان مقطع کارشناسی و ۳ نفر از دانشجویان مقطع ارشد بودند،گواهی پایان دوره آموزش زبان فارسی، اعطا و با اهدای جوایزی از تلاش‌های آنان تقدیر به عمل آمد.
دکتر ناصر نیکوبخت رئیس مرکز تحقیقات زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تربیت مدرس در این نشست با مثبت ارزیابی کردن این دوره، دانشجویان شرکت کننده را افرادی کوشا و وظیفه شناس خواند و تصریح کرد: آشنایی با دانشجویان پکن باعث خرسندی ما است و امیدواریم با خاطرات خوب کشور ایران را ترک کنند. چنانچه هر کدام از آنها تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه تربیت مدرس را داشته باشند از آنها استقبال می‌کنیم.
دکتر عبدالامیر علامه مدیر روابط علمی بین المللی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این جلسه حاضر و با بیان اینکه دانشگاه تربیت مدرس سابقه طولانی در برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی از ۳۰ سال پیش تا کنون داشته است خاطر نشان کرد: دانشگاه  تربیت مدرس سابقه طولانی در برگزاری دوره‌های آموزشی به دانشجویان بین الملل را داشته است. در گذشته این دانشجویان بیشتر از کشور هند و آسیای میانه بودند و دانشجویان چینی کم‌تر حضور داشتند اما در سال‌های اخیر استقبال چینی‌ها بیشتر شده‌است.
دکتر علامه با تبریک به دانشجویان چینی برای انتخاب ایران و دانشگاه تربیت مدرس برای یادگیری زبان فارسی گفت: برخی کشورهای فارسی زبان غیر از ایران هم زبان فارسی را آموزش می‌دهند که زبان اردو و تاجیک است و زبان فارسی نیست و با زبان ما اختلاف دارد.
وی ادامه داد: دانشگاه تربیت مدرس پتانسیل‌های زیادی دارد که زبان فارسی یکی از ظرفیت‌های بالقوه آن بوده و اساتید برجسته و خوبی در این رشته دارد.
مدیر روابط علمی بین المللی دانشگاه با اشاره به سایر رشته‌های این دانشگاه برای ادامه تحصیل دانشجویان چینی و بین الملل گفت: رشته‌هایی مانند هنر، معماری اسلامی و باستان شناسی  از رشته هایی است که ورود به آنها برای چینی‌ها می‌تواند جذاب و قابل توجه باشد چرا که چین مانند ایران یک کشور باستانی است.
دکتر علامه در پایان به ادامه همکاری دانشجویان چینی با دانشگاه تربیت مدرس تاکیدکرد.
دکتر محسن ایمانی رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس ضمن تشکر از تلاش‌های دانشجویان چینی برای آموزش زبان فارسی گفت: یکی از بهترین فرصت‌های یک انسان در طول زندگی شرکت در کلاس اساتید است. اساتید ما در دانشگاه تربیت مدرس متعهد به اخلاق و معنویات هستند و در کنار درس کمالات اخلاقی را آموزش می‌دهند و همانطور که می‌دانید رمز ماندگاری هر تمدنی اخلاق است.
دکتر ایمانی با اشاره به اینکه دانشجویان چینی زبان فارسی را به خوبی یاد گرفته‌اند تاکید کرد: اینکه دانشجویان فارسی را خوب صحبت می‌کنند نشان دهنده رشد عقلانی آنهاست و این رشد در سایه تعلیم و تربیت حاصل می‌شود. از طرفی نیز هم‌نشینی با اساتید در رشد عقلانی موثر بوده و به تعالی در حوزه معنوی افراد کمک می‌کند.
وی ادامه داد: سخن همه اساتید یک چیز است و آن عشق است. عشق به یادگیری، عشق به هم نوع و...که بهترین درس است و اگر همه ما این مسئله را خوب یاد بگیریم به عشق پایدار رسیده و زندگی پایداری نیز خواهیم داشت.به این ترتیب  در تعالی به تفاهم و همدلی می‌رسیم.
دکتر ایمانی همدلی و تفاهم را زمینه ساز صلح در جهان دانست و گفت: تعلیم و تربیت به ما یاد می‌دهد که چطور با انسان‌ها خوب زندگی کنیم و اساتید کسانی هستند که روش خوب زندگی کردن را آموزش می‌دهند.
دکتر نجمه دری، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده علوم انسانی با ابراز رضایت از دانشجویان این دوره گفت: رضایت از دوره دو طرفه بود و هم ما از دانشجویان و هم دانشجویان از ما رضایت داشتند و ما امیدواریم این ارتباط مستمر بوده و دانشجویان سفیران فرهنگ ایران در کشور خودشان باشند.

 

 


27 دی 1402 / تعداد نمایش : 197