متن کامل خبر


 
ارائه گزارش عملکرد طرح ارتقاء طراز بین المللی دانشگاه در نشست شورای دانشگاه

خلاصه خبر: در نشست هفدهم دیماه شورای دانشگاه، دکتر محمد جوان مسئول دبیرخانه طرح ارتقاء تراز بین المللی دانشگاه گزارش عملکرد طرح ارتقاء طراز بین المللی دانشگاه سال 97-96 را ارائه کرد.

وی اظهار داشت: این طرح از دانشگاه تربیت مدرس آغاز شده و در وزارت علوم 15 دانشگاه و 9 مرکز پژوهشی انتخاب شدند تا طی یک مسیر 10 ساله به تراز 200 دانشگاه برتر دنیا ارتقا یابند و در این مسیر با یکدیگر رقابت و همکاری می کنند که در این راستا باید سالانه گزارش عملکردی خود را بر اساس شاخص های تعریف شده کمیته نظارت و هدایت طرح به وزارت علوم ارائه کنند.
وی با اشاره به تعریف دانشگاه تربیت مدرس از طرح ارتقای تراز بین المللی گفت: ما به دنبال ارتقای کیفیت و بسط همکاری های آموزشی و پژوهشی و بین المللی و ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه در تراز 200 دانشگاه برتر جهان و ایجاد کارآفرینی و تولید محصول دانش بنیان در تراز 200 دانشگاه برترجهان هستیم. در واقع فقط رفت و آمد بین المللی مد نظر ما نیست بلکه حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم از اهداف مهم ما به شمار می رود.
وی ادامه داد: در حوزه آموزش شاخص هایی مانند نسبت تعداد کل اعضای هیات علمی به دانشجو، تعداد دانشجویان خارجی، پژوهشگر پسادکتری، تفاهم نامه های بین المللی، تعداد دوره های آموزشی مشترک و اساتید بین المللی تعریف شده است که خوشبختانه دانشگاه نسبت به سال گذشته در این شاخص ها رشد کرده و با تصویب شیوه نامه ترفیع سالانه اعضای هیات علمی و به کارگیری فارغ التحصیلان و اساتید برجسته گام های خوبی در این زمینه برداشته شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه افزود: در زمینه پژوهش نیز شاخص هایی مانند چاپ مقاله در مجلات ساینس و نیچر، تعداد ارجاعات، تعداد اختراعات ثبت شده، استارتاپ های دانشجویی، قراردادهای پژوهشی خارجی و پروژه های مشترک با دانشگاه های برتر دنیا تعریف شده است.
وی تصریح کرد: اولین اقدام دانشگاه برای بهبود شاخص های پژوهشی تشکیل هسته های پژوهشی و فناورانه است که تا کنون 13 هسته پژوهشی تشکیل شده که امیدواریم تا پایان سال به 20 هسته افزایش یابد.
دکتر جوان گفت: عملکرد دیگر دانشگاه در حوزه پژوهش، برنامه پژوهشی اساتید می باشد. در این راستا از اعضای هیات علمی درخواست شد تا برنامه پژوهشی خود را ارائه و چند اولویت خود را مشخص کنند. در زمینه برنامه پژوهشی اساتید نیز تا کنون 503 عضو هیات علمی برنامه خود را ارائه و در سیستم گلستان به ثبت رسیده است.
مسئول دبیرخانه طرح ارتقاء تراز بین المللی دانشگاه تصریح کرد: در راستای برنامه های پژوهشی دانشگاه برای ارتقای تراز بین المللی مقرر شد برای دانشگاه برخی ماموریت های ویژه تعریف شود و دانشگاه تربیت مدرس در حوزه هایی به صورت متمرکز کار کند و در کشور پیشرو باشد. در این خصوص دانشگاه باید ماموریت های خاص خود را در برخی از رشته ها مشخص کند که نیازهای کشور، حوزه های نوظهور علم، توانمندی های موجود در دانشگاه در آن دیده شود که امیدواریم تا پایان بهمن ماه 97 لیست اولیه اولویت ها اعلام شود.
وی در ادامه به برخی از شاخص های نظام انگیزشی اعضای هیات علمی در حوزه پژوهش اشاره کرد و انجام پژوهش های کیفی، تالیف کتاب های بین المللی، ثبت اختراعات بین المللی، کسب عنوان در جشنواره علمی تحقیقاتی، انجام پایان نامه ها و رساله ها در راستای نیازهای جامعه و برنامه پژوهشی اساتید، چاپ مقاله در مجلات نیچر و ساینس و ... را از جمله این شاخص ها عنوان کرد.
وی با اشاره به فعالیت های بین المللی دانشگاه نیز گفت: در حال حاضر تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه 127 نفر می باشند که بیشتر از کشورهای افغانستان، سوریه، لبنان، چین، عراق و پاکستان می باشند.
دکتر جوان در پایان گفت: حضور رایزن کشورهای مختلف در دانشگاه، راه اندازی وبسایت انگلیسی و عربی، طراحی میز همکاری با برخی از کشورها، دوره های مشترک با سایر دانشگاه های دنیا، جذب دانشجو از طریق کمیته بین المللی تبادل دانشجو (آیسته)، برگزاری مدارس و کارگاه های بین المللی از دیگر اقدامات دانشگاه در راستای تعاملات بین المللی می باشد.
در ادامه اعضای شورا به بیان نظرات و دیدگاه های خود در خصوص طرح ارتقای تراز دانشگاه پرداختند.


22 دی 1397 / تعداد نمایش : 1535