متن کامل خبر


 
بررسی پتانسیل همکاری‌های علمی در نشست کارگروه توسعه تعاملات آکادمیک ایران و ژاپن

خلاصه خبر:

 در اولین نشست کارگروه توسعه تعاملات آکادمیک ایران و ژاپن که با حضور سفیر ژاپن، دکتر احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس و نمایندگان دانشگاههای علاقمند همکاری برگزار شد، برنامه تعاملات در آینده با اولویت امضای برنامه اجرایی میان وزارت های علوم ایران و ژاپن، پروژه مشترک با حمایت مالی طرفین، برگزاری روز علم ایران و ژاپن و ایجاد ارتباط میان محققان طرفین مطرح گردید و از سایت Iran-Japan Desk رونمایی شد.
در ابتدی جلسه دکتر سعیدی مدیر دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه به فعالیتهای هماهنگ کنندگان ملی با سایر کشورها اشاره و برخی پتانسیل های همکاری آکادمیک با ژاپن را عنوان کرد. وی به برگزاری رویداد 2018 STS forum از مهمترین نشستهای علم و فناوری جهان که در اکتبر سال جاری در ژاپن برگزار میشود و وزارت علوم در عالی ترین سطح در این نشست شرکت خواهد نمود، نیز اشاره کرد.
در ادامه ی نشست کوبایاشی سفیر ژاپن در ایران، با یادآوری این موضوع که ژاپن درحال توسعه تبادلات آکادمیک است به سوابق همکاری علمی دانشگاههای ایران و ژاپن اشاره کرد و گفت: 23 دانشگاه دولتی و خصوصی ژاپنی دارای تعداد 44 سند همکاری با دانشگاههای ایران هستند. 2 دانشگاه ژاپن با دانشگاه های پزشکی اصفهان و الزهرا تفاهم نامه همکاری امضاء کردند. برگزاری سمپوزیوم در حوزه مذاهب اسلام و بودا در ژاپن و بورسهای مونبوکاگاکوشو نیز از دیگر موارد همکاری است. در سال 2019 روابط فرهنگی و دیپلماتیک میان دو کشور 90 ساله می گردد وژاپن برای توسعه بیشتر روابط فرهنگی و آکادمیک تلاش می کند.
دکتر احمدی نیز به روابط موثر ایران و ژاپن در حوزه های علمی اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر محققان ایرانی برجسته درحال تحقیق و تحصیل در کشور ژاپن هستند و تعداد زیادی از اعضای هیات علمی شاخص در دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاههای ایران از دانشگاههای ژاپنی فارغ التحصیل شده اند. دانشگاه تربیت مدرس به عنوان هماهنگ کننده ملی در تعاملات با ژاپن برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت همکاری را پیش بینی نموده است.
در بخش دیگری از این نشست دکتر شرافت مشاور بین الملل رییس دانشگاه پیشنهاد برگزاری کارگاهی در جهت آشنایی با مکانیسمهای همکاری و شناسایی منابع موجود برای تعاملات را مطرح کرد. همچنین گسترش همگاریهای آموزشی و پژوهشی در حوزه علوم زیستی به دلیل پتانسیل فراوان ژاپن در این حوزه و انجام پروژه مشترک مثل نمونه همکاری با ایتالیا و فرانسه در قالب برنامه های پیترو دلا واله و جندی شاپور با حمایت مالی طرفین پیشنهاد شد. همکاری در حوزه علوم پزشکی به ویژه مدیریت بلایا، همکاری بیشتر جایکا در حوزه دریاچه ارومیه، پذیرش دانشجویان ژاپنی برای دوره های زبان و ادبیات فارسی، تسهیل فرایندهای پذیرش طرح همکاری توسط جایکا و پیشنهاد برای ساده سازی و پیگیری مراحل بررسی طرحهای ارسالی از طریق راه اندازی پورتال، تاسیس دفتر JSPS در ایران، برگزاری کارگاه در زمینه توریسم و اعطای مدرک مشترک در این زمینه و تسریع دیالوگ همکاری میان NIMADو INSF با JSPS از دیگر پیشنهادات مطرح شده بود.
سفیر ژاپن پیشنهاد داد که هر دانشگاه یادداشتی از فعالیت های فعلی و آینده را آماده کند و از طریق دانشگاه تربیت مدرس به سفارت انتقال دهد.
وی همچنین از فرصت معرفی دانشمندان ایرانی در کنگره سال آتی در ژاپن در حوزه فیزیولوژی خبر داد و دانشگاه تربیت مدرس را به عنوان هماهنگ کننده پیشنهاد کرد.
در پایان نشست حاضرین به بیان نظرات و دیدگاه های خود در خصوص زمینه های همکاری پرداختند و مقرر شد تا ضمن شناسایی علائق مشترک، حوزه های همکاری به طرف ژاپنی پیشنهاد شود. همچنین در تعامل با طرف ژاپنی بر سیستماتیک و منظم عمل کردن تأکید و مقرر شد کارگروه مشترک ایران و ژاپن متشکل از متخصصان طرفین به صورت محدود تعریف گردد. در نخستین نشست کارگروه توسعه تعاملات آکادمیک ایران و ژاپن از سایت Iran-Japan Desk با آدرس https://www.modares.ac.ir/~japan رونمایی شد.
گفتنی است کارگروه توسعه تعاملات آکادمیک ایران و ژاپن هر 6 ماه یکبار تشکیل شود.


15 مرداد 1397 / تعداد نمایش : 1560