متن کامل خبر


 
عملکرد فرآیند تفکیک کاغذهای باطله در مقیاس نیمه صنعتی بررسی شد

خلاصه خبر: در نشست شورای راهبردی مدیریت سبز دانشگاه که نهم اسفند ماه برگزار شد، عملکرد فرآیند تفکیک کاغذهای باطله ( کاغذ از کارتن) در مقیاس نیمه صنعتی بررسی شد.

در این نشست دکتر آرش رضایی دانش آموخته دکتری بازیافت از دانشگاه RWTH Aachen آلمان در خصوص طرح تحقیقاتی مشترک خود با دکتر سید غلامرضا موسوی عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه درباره طراحی، ساخت و بررسی عملکرد فرآیند تفکیک کاغذهای باطله ( کاغذ از کارتن) در مقیاس نیمه صنعتی مطالبی را عنوان کرد.
وی اظهار داشت: کل پسماند تولید شده روزانه در شهر تهران به جز ایام خاص 8000 تن می باشد. درصد پسماند خشک به تر 30 به 70 و متوسط روزانه پسماند خشک تفکیک شده در مبدا و مقصد در سال 95 ، 1700 تن معادل 16 درصد می باشد.
وی به دلایل لزوم تفکیک کاغذ و کارتن اشاره و تاکید کرد: برای هر تن کاغذ از فیبر طبیعی باید 17 اصله درخت قطع شود. کاهش هزینه های زیست محیطی، جلوگیری از اتلاف منابع و کاهش واردات، دارا بودن بیشترین سهم از پسماندهای خشک شهری و ایجاد اشتغال را از جمله دلایل ضرورت و اهمیت این امر عنوان کرد.
دکتر رضایی خاطر نشان ساخت: نیاز کشور به کاغذ تا سال 1400 ، 3 میلیون تن و واردات کاغذ در سال 95 یک میلیون و 300 هزار تن می باشد. همچنین بیشترین واردات ما کاغذهای روزنامه و کاغذهای تحریر می باشد. همچنین در زمینه جنگل نیز ما دچار محدودیت هایی هستیم و 14 میلیون هکتار جنگل و گونه های مناسب در کشور وجود دارد.
وی در ادامه به تشریح عملکرد فرآیند تفکیک کاغذهای باطله ( کاغذ از کارتن) پرداخت و اجزای طرح را مورد بررسی قرار داد.
وی انتقال تکنولوژی خط فرایند مکانیکی تفکیکی کاغذهای باطله منطبق بر تکنولوژی روز اروپا، به روز رسانی و توسعه مدل اولیه، بومی سازی تکنولوژی سورتینگ و برقراری حلقه مفقوده میان تولیدکننده پسماند و مصرف کننده آن را از جمله اهداف این طرح برشمرد.
دکتر رضایی به دلایل اقتصادی این طرح اشاره کرد و گفت: جلوگیری از اتلاف کاغذ باطله به عنوان ماده خام ثانویه، تفکیک بهتر و در نتیجه محصول با کیفیت تر، کاهش واردات کاغذ و خمیر کاغذ به کشور، افزایش مشارکت عمومی، مهیا شدن امکان صادرات و ارزآوری برای کشور دلایل اقتصادی مهم جهت اجرای این طرح می باشد.
دکتر رضایی در ادامه هزینه های طراحی و ساخت خط فرآیند تفکیک کاغذهای باطله را آنالیز و عنوان کرد.
وی در راستای بیان اهمیت اجرای این طرح، تبدیل دانشگاه تربیت مدرس به عنوان قطب مطالعات و تحقیقات تفکیک و بازیافت کاغذهای باطله را مهم عنوان کرد.
وی در ادامه بازیافت دقیق و با راندمان بالا منطبق بر سورتینگ صحیح، جهش از تفکیک دستی کاغذهای باطله به تفکیک مکانیکی با راندمان بالا، مدل سازی روند تفکیک مکانیک، هموارسازی دستیابی به تفکیک مکانیکی آنلاین، برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه، ارتقای دانش مهندسی کشور و امکان تاسیس شرکت دانش بنیان در دانشگاه بر اساس نتایج طرح را از دیگر موارد اهمیت این طرح عنوان نمود.


9 اسفند 1396 / تعداد نمایش : 2581