جلسه دفاع از پایان‏ نامه: میلاد دبیری، گروه مهندسی lمخابرات

• ارائه‌کننده: میلاد دبیری
  • استاد راهنما: دکتر حمید سعیدی
  • استاد ناظر داخلی اول: دکتر نادر مکاری
  • استاد ناظر خارجی اول: دکتر علی الفت (دانشگاه تهران)
  • مکان: دانشکده فنی مهندسی – کلاس
  • تاریخ: 96/06/28
  • ساعت: ۱۰:۳۰-۱۲

چکیده: در چند سال گذشته با توجه به افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در جهان، ترافیک داده به میزان چند صد برابر و تعداد ابزارهای متصل به شبکه‌های بی‌سیم به میزان چند ده برابر افزایش پیدا کرده‌اند. با توجه به این موضوع و هم‌چنین متنوع شدن سرویس‌های مورد تقاضای کاربران، پیش‌بینی می‌شود که معماری و طراحی کنونی نسل چهارم شبکه‌های بی‌سیم برای کمتر از یک دهه آینده بتواند پاسخگوی نیازهای کاربران باشد. از این رو تلاش‌ها و مطالعات برای طراحی نسل پنجم این شبکه‌ها هم اکنون فراگیر شده‌است. محدودیت در پهنای باند فرکانسی موجود یکی از مهم‌ترین چالش‌های موجود در طراحی و استانداردسازی نسل پنجم به حساب می‌آید و برای غلبه بر این موضوع، یکی از اصلی‌ترین پیشنهادهای ارائه شده، استفاده از تکنیک‌های دسترسی چندگانه غیرمتعامد است. این پایان‌نامه به بررسی نحوه عملکرد تکنیک دسترسی چندگانه به‌وسیله کدهای تُنُک (SCMA) می‌پردازد که یکی از نامزدهای معرفی‌شده برای استفاده در نسل پنجم به‌حساب می‌آید. در ادامه مسأله بهبود راندمان این تکنیک در دو بخش تخصیص زیرحامل‌ها و تأثیر آفست فرکانسی در ارتباط بالارفت مورد بررسی قرار می‌گیرد. در بخش اول مسأله تخصیص زیرحامل به کاربران مورد بررسی قرار گرفته و سه الگوریتم پیشنهاد می‌گردد، الگوریتم ترتیب ثابت کاربران، الگوریتم تخصیص فرصت طلبانه و الگوریتم تخصیص با عدالت نسبی. در بخش نتایج نشان داده می‌شود که در صورت استفاده از تکنیک تخصیص فرصت طلبانه بهترین نتیجه به‌دست می‌آید و راندمان کلی سیستم در حدود dB ۳٫۳ بهبود می‌یابد. اما نکته قابل توجه آن است که کیفیت به‌دست آمده در این روش برای تمامی کاربران یکسان نبوده و عدالت برای کاربران رعایت نمی‌شود، از این رو تکنیک تخصیص با عدالت نسبی ارائه می‌گردد که با استفاده از آن تفاوت کیفی میان کاربران کاهش یافته و در عین حال بهبود به‌دست آمده در راندمان کلی به اندازه dB ۳ حفظ می‌گردد. در ادامه تأثیر آفست فرکانسی در ارتباط بالارفت مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده می‌شود که تکنیک SCMA همانند OFDMA حساسیت بالایی نسبت به آفست فرکانسی دارد. برای رفع این مشکل ساختار F-SCMA معرفی می‌گردد و نشان داده می‌شود که با استفاده از آن می‌توان به بهبودی بیش از dB ۴ برای مقادیر بالای آفست فرکانسی دست یافت.

25 شهریور 1396 / تعداد نمایش : 2748