جلسه دفاع از پایان‌نامه: امیرحسین علیزاده، گروه مهندسی الکترونیک

• عنوان: ساخت و تحلیل سلول‌‌‌های خورشیدی پروسکایتی مبتنی بر نانو‌ساختار‌‌‌ TiO2
  • ارائه‌کننده: امیرحسین علیزاده
  • استاد راهنما: دکتر داود فتحی
  • استاد ناظر خارجی: دکتر ملک فر (دانشگاه: تربیت مدرس)
  • استاد ناظر داخلی: دکتر درباری
  • استاد مشاور: دکتر احمد مشاعی
  • مکان: دانشکده برق و کامپیوتر، اتاق شورا
  • تاریخ: 1394/12/15
  • ساعت: 11

چکیده
موضوع این پایان‌‌‌نامه، ساخت و تحلیل سلول‌‌‌های‌‌‌ خورشیدی پروسکایتی با استفاده نانوساختار‌‌‌های دی‌اکسید تیتانیوم است. نتایج حاصل از ساخت سلول‌‌‌ها به دو حوزه تقسیم می‌‌‌شود. در بخش اول، سه روش لایه‌‌‌نشانی پروسکایت شامل لایه‌‌‌نشانی‌‌‌های دو مرحله‌‌‌ایِ چرخشی-چرخشی، چرخشی-غوطه‌‌‌وری و چرخشی-افشانه‌‌‌ای، از حیث بازده با هم مقایسه می‌‌‌شوند. مشاهدات نشان از برتری روش چرخشی-چرخشی از حیث بازده دارد. در بخش دوم، سه ساختار مختلف لایه دی‌‌‌اکسید تیتانیوم شاملِ نانوذرات، نانو‌‌‌میله‌‌‌ها و ساختار دندانه‌‌‌ای بررسی می‌‌‌شود. با معرفی ساختار دندانه‌‌‌ای در سلول خورشیدی پروسکایت برای اولین بار و انتخاب روش چرخشی‌-چرخشی و غلظت mg/cc7 که در مراحل قبلی پایان‌‌‌نامه بهینه شد، به بررسی و مقایسه این ساختاره‌‌‌ پرداخته می‌‌‌شود. بیشترین میزان جریانِ اتصال -کوتاه برای سلول با نانو‌‌‌ذرات دی‌‌‌اکسید تیتانیوم در حالت جاروب معکوسِ ولتاژ به میزان mA/cm2 22/19 و بیشترین میزان ولتاژ مدار باز برای ساختار دندانه‌‌‌ای در حالت جاروب مستقیم به میزان 952/0 ولت حاصل می‌‌‌شود. بیشترین بازده نیز متعلق به سلول با نانو‌‌‌ذرات است، که در حالت جاروب معکوس به میزان 53/9 درصد بدست می‌‌‌آید.
سلول خورشیدی، پروسکایت، نانومیله، نانودندانه، دی‌‌‌اکسید تیتانیوم

12 اسفند 1394 / تعداد نمایش : 4274